Budgettips!

Den 2013-08-28, kl 16:33:39
Filed in Budget/lyx | Kommentarer: 4
Ständigt dyker det upp copycats på marknaden. För er som gillar dessa glas från Iittala, så har ni IKEA en liknande variant som passar tunna plånböcker bättre. Själv ska jag nog införskaffa mig ett gäng från IKEA. De passar både till vin, men kan faktiskt vara lika fina till desserter, att ha ljus i m.m Många användningsområden och enkel och snygg design.
 
 

Formex - Varma toner

Den 2013-08-27, kl 14:42:00
Filed in Butiken | Kommentarer: 1
Länge har det varit svart/vitt, grafiskt, silver, zink i våra svenska hem. Förra mässan kom lite koppar, guld & brons smygandes, men det tar ju ett tag för en trend att utvecklas och blomma ut på riktigt. Då färgerna i vår inredning varit ganska kalla ett tag med allt grått, vitt och svart, så tror jag att alla varma "brända" toner kommer att blomma ut på riktigt denna höst. Det gäller orange, rött, senapsgult, brons, guld, mässing, koppar m.m. Så in och leta i mor- och farförsäldrarnas gömmor eller på loppisar efter personliga föremål i dessa färger. De brukar faktiskt ha gott om dessa föremål. I ett kallt land som Sverige behövs lite värme.
 
Aldrig förr har det varit så inne att vara udda och personlig i sin inredning och mixa och matcha hej vilt mellan sina favoritstilar. Detta är nog för att man mättats av att alla svenska hem har liknat varandra så mycket den senaste tiden. Man får mer längtan av att sticka ut och se något nytt, men vågar svenska folket detta?
 
Sålänge denna trend inte slutar med att alla köper samma föremål av det urval som finns i butikerna i höst kan ju denna trend vara kul, för hur går "massproducerade föremål" ihop med denna personliga trend om alla mixar likadant? Utbudet är ju ganska mycket samma när vi som har inredningsbutiker ska tolka en trend, tyvärr.
 
Det ska bli spännande att de hur personliga de svenska hemmen kan bli eller om det slutar med att alla inredningsreportage fortsätter att se likadana ut efter att man köper sånt man tycker är fint hos andra. Hur modiga vågar vi svenskar bli? Ska många fortsätta att falla för grupptrycket? Det ska bli spännande att följa denna trends utveckling och se om vi vågar mixa och matcha på vårt eget vis med de varor som finns där ute, eller om inredningsmagasinen fortsätter att influera och göra att alla hem liknar varandra igen. Så ut och leta efter saker som du själv noga har valt ut efter ditt eget jag och strunta i vad alla andra har, typ motsatsen till trend :) Haha!
 

Formex - Entréutställningen

Den 2013-08-23, kl 13:33:49
Filed in Butiken | Kommentarer: 0
Först ut i mina inlägg från Formexmässan blir entreutställningen "Lounge by habitat". Jag måste säga att jag blev lite besviken när jag kom in där med kameran i högsta hugg. Vid entrén brukar man kunna frossa av fina inredningsdetaljer, som man kan fotografera, men tyvärr var det inte riktigt i min smak denna gång. För första gången var det ett inredningsföretag som designade entréutställningen, nämligen företaget Habitat. Ni kan läsa mer om utställningen på en av bilderna nedan. För min smak kändes utställningen lite dyster och nästan som ett väntrum med ganska stel inredning. Jag vill inte låta så negativ, men det kan inte alltis falla alla i smaken:) Det var i alla fall bra med ett avkopplande ställe att vila ömmande fötter på efter allt promenerande i mässhallarna.
 
Vad tycker ni om utställningen?
 
Foto: ©Malin Carlsson
 
 

© Headerbilder från Wallpapers Wide