Makeover

Den 2010-09-30, kl 20:25:17
Filed in Allmänt | Kommentarer: 19
Idag har det skett en makeover och det har inte med inredning att göra. Nu är mitt långa platinablondahår borta och jag har en ljusburn/guldfärgad page:) Ovant, men man vänjer väl sig!


På G :)


Ett psyko och E.T upp i dagen:)

Efter blev det såhär....Fixar med hemsidan...

Den 2010-09-28, kl 15:21:35
Filed in Butiken | Kommentarer: 7
Idag har www.carlssoninterior.se fått en liten ny look. Sidan är nu lite enklare och mer stilren. Dessutom är det nu fraktfritt på alla ordrar inom Sverige som överstiger 300 kr. Detta erbjudande varar till den 5 oktober. Nu skall jag fortsätta med att fixa med produkter i butiken.

Ha en bra dag!


Inspiration från hemnet.se

Den 2010-09-27, kl 22:40:00
Filed in Allmänt | Kommentarer: 7

Är det fler än jag som dagligen går in på hemnet för att inspireras och se vilka fantastiska villor som finns till salu? Ibland undrar man vad folk tänker när de säljer vissa hus. Det måste vara brist på pengar:) Själv kan man ju bara drömma om dessa hus *suck*. Snälla säg att det inte bara är jag som är sjukligt beroende av hemnet...hehe!

Idag när jag kikade hittade jag en intressant villa. Ingen villa i min stil, men med väl så spännande arkitektur och historia. Här nedan ser ni bilder och text från www.hemnet.se

Är detta en villa i er stil? För 22 000 000 kr kan den bli er. Inget man har i sparbössan direkt :P


Josef Franks Villa Claëson - Falsterbo

Som en strandad båt på sandheden - med utsikt över havet från terrasserna och styrhytten på taket - ligger det första huset i Falsterbo som Josef Frank ritade skriver Michael Blomquist och Olof Michélsen i boken Falsterbovillorna från 1998.

Josef Frank är mer än bara tyger och möbler. Länge drömde arkitekten Josef Frank om att omsätta dåvarande teori i byggnadskonsten och med ljus, luft och utrymme skapa bättre bostäder åt alla. Mellan 1924 och 1936 ritade han fem sommarvillor till sin svenska frus släktingar och bekanta i Falsterbo. Först i raden av Franks hus var Villa Claëson som nu salubjudes via Bukowskis för första gången sedan huset uppfördes. Villa Claëson, även omtalat som ett av Sveriges första funktionalistiska hus, stod klart 1927. Det ritades för Franks svåger och svägerska Axel och Signhild Claëson.


Franks arkitektur kan vid en första hastig blick verka enkel och utan hemligheter, men tittar man närmare visar sig helhetens sammansatta komplexitet. Utmärkande för just "Villa Claëson" är styrhytten, de olika terrasserna och den utvändiga öppna spisen. Husets exteriör domineras av skeppsrelingar på terrasserna som visar en tydlig påverkan från den samtida modernistiska arkitekturen. Interiört fångas man direkt av Frankatmosfären.


© Headerbilder från Wallpapers Wide