Köksplanering pågår...

Den 2011-02-28, kl 00:41:51
Filed in RENOVERINGSOBJEKTET | Kommentarer: 19
Jag har suttit hela kvällen och ritat köket till huset. Detta måste planeras nu, då vattenrören skall dras in rätt.

Köket skall vara som de hade förr. Det blir troligen pärlspont och till detta den framknackade tegelväggen samt en diskho i keramik. Tegelväggen löper dock inte längt med hela högra väggen, utan bara lite i kanten. Kitchenplanner ville dock inte som jag:) Så detta får ni föreställa er själva. Vid tegelväggen skall en gammal vedeldad spis monteras.

Det blir en buffé in mot matrummet där man kan servera gästerna mat. Köket har nästan tre meter i takhöjd så det kräver höga överskåp. Jag har likaså hoppat över den klumpiga köksfläkten, då man oftast inte hade detta förr, utan bara en ventil. Det får bli en liten dold fläkt under överskåpet.

Vad tycks?
Ta bort stolpe eller inte?

Den 2011-02-27, kl 10:51:07
Filed in RENOVERINGSOBJEKTET | Kommentarer: 16

Först var tanken att både stolpen där köket skall bli och stolpen mellan blivande matrum och bibliotek skulle tas bort. Detta innebär en hel del jobb då dessa stolpar bär ovanvåningen. Den i köket skall absolut bort, då det kommer att bli öppet mellan kök och matrum. Då är det inte så kul att ha en stolpe som man säkert komma att spriga in i ett tusental gånger:)

Frågan är sedan om rummet skall vara helt öppet genom hela huset eller om man ska bygga en liten väggbit fram till första stolpen brevid kakelugnen. (SE MITT DÅLIGT GJORDA EXEMPEL...HAHA!)

Det blir mer slutna ytor, som kan kännas charmigt i gamla hus och det blir dessutom lättare att möblera. Men ljuset då? Det kan man ju lösa med ett fönster i innerväggen, så som vi har det hemma hos oss nu.

Attans vad svårt. Öppet är alltid snyggt, men andra alternativet delar kanske av mysigare, samt blir mycket lättare rent byggnadsmässigt...

Råd och tips? Jag velar ihjäl mig! Problemet är ju att man måste komma på det nu med tanke på att brädgolven skall löpa genom alla rummen annars...


Blandade renoveringsbilder

Den 2011-02-26, kl 13:52:09
Filed in RENOVERINGSOBJEKTET | Kommentarer: 5
Snart skall jag till huset och fortsätta med golvet. Här nedan ser ni lite blandade bilder. Ett innertak i väv har ryckts ner och ligger i trädgården, isolering samt brädor har levererats till huset. Idag skall det sågas och skruvas...

På återseende:)


© Headerbilder från Wallpapers Wide