Jag blir så ARG!

Idag när jag kom till min butik, så stod det poliser på trottoaren. Nyfiken som man är, frågade man vad som hade hänt. Då hade ett par turister lämnat sin lilla svarta chihuahua i bilen, med upphissade rutor mitt i solen. Hunden stod och skrek i bilen av panik och ville ut. Den hade inget vatten och trillade ihop inne i bilen (Tillägg: den låg inte avsvimmad, men vinglade och trillade). Han i butiken intill min och en tant ringde 112, som informerade att detta inte räknades som akut trots att hunden trillade ihop.

Vilken värld lever vi i? Skulle det inte vara viktigt om en hund håller på att trilla ihop? De fick även informationen att om de slog in rutan på bilden, för att rädda hunden, så åkte de fast. De blev hänvisade att ringa polisen istället (de var på plats efter en timme).

Hundägarna var på en guidad rundtur med Spritan här i Åhus. De på spritan fick rycka in och skicka bort en taxi som avbröt den guidade turen och hämta hundägarna, då polisen inte hade några bilar lediga på en timme och inte kunde komma till platsen. Som väl var klarade hunden sig och ägarna bara skrattade åt det hela och stack med hunden. De var dock tvugna att invänta polisen, som kontrollerade att hunden hade pass (de kom från tyskland). Sen kunde polisen inget göra. Jag tycker så synd om den stackars hunden. Det borde för fasiken införas tester på vilka som bör skaffa hund eller inte. Usch vilka hemska människor det finns:( Jag blir så arg så jag kokar.

Jag tänker på den lilla chihuahuan som får leva med dessa människor, som dessutom bara skrattade åt situationen:(

USCH!!! Jag hade fasiken tagit hunden och sprungit om jag var här när det hände, så kunde den bott hos mig och fått leverpastej varje morgon:) Lille plutten...


Bild: Wikipedia

Kommentarer
Postat av: Sara ~ Candis

Människor är så förbannat korkade :((( man blir ju mörkrädd. För dom verkade inte hunden vara en familjemedlem som för oss normala människor, usch vad arg jag blir :(

2011-06-30 @ 16:08:04
URL: http://candis.se
Postat av: Dagarna

Otroligt!

Konstigt att polisen på deras sida informerar om att det är ok att slå sönder rutan om det är nödvändigt.

http://www.polisen.se/Dalarna/Aktuellt/Nyheter/Halland/april-juni/Hundar-i-parkerade-bilar-/

2011-06-30 @ 16:26:18
URL: http://dagarna.nu
Postat av: Josefine

Usch jag blir så arg att jag kokar när jag hör om sådant här! Jag hade troligen gjort som du - slagit in en ruta och plockat ut hunden, oavsett konsekvenser! Hade aldrig klarat av att stå bredvid och se på när hunden lider.

På vartenda hundutställning vi besökt har det ropats upp bilnummer i högtalarna för att någon idiot har lämnat sin hund i bilen. Det är för jävlig rent ut sagt!

Jag och tjejen i grannbutiken fångade in en lösspringande hund här utanför häromdagen. Vi lyckades spåra ägaren men hon sa inte ens tack när tjejen lämnade tillbaka hunden. Ägaren sa bara att hon sett någon timme tidigare att hunden varit borta men att hon inte kunde lämna hemmet och därför inte brytt sig om det! Det var en väldans tur för ägaren att jag inte var med när hunden lämnades tillbaka! Kanske det inte vore helt fel med "hundkörkort" ändå?

Mvh Josefine

2011-06-30 @ 16:39:13
URL: http://www.presenteriet.se
Postat av: Malin

Dagarna: Ja det där med nödläge, verkar de värdera olika...Denna hunden trillade på sidan, men reste sig igen, men såg helt yr ut.



Josefine: Ja och och fy!!!



Sara: Ja det finns många korkskallar där ute:(

2011-06-30 @ 16:48:56
URL: http://carlssonkarlsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Dagarna: Ja det där med nödläge, verkar de värdera olika...Denna hunden trillade på sidan, men reste sig igen, men såg helt yr ut.



Josefine: Ja och och fy!!!



Sara: Ja det finns många korkskallar där ute:(

2011-06-30 @ 16:49:07
Postat av: axelina

Vissa borde verkligen inte ha hund! Till och med jag som inte äger en hund fattar att man inte kan lämna hunden i en kokhet bil.

2011-06-30 @ 17:05:37
URL: http://axelinas.se
Postat av: Sara

Men vad konstigt, jag har hört att om man ser att en hund är instängd i en bil i 30 min (vid vilken temperatur minns jag dock inte) så har man rätt att slå sönder rutan för att rädda den. Blir så jävla förbannad på att djur ska behandlas sämre än människor, då kan man lika gärna låsa in människor i bilar och se på när de plågas - och det ska vara okej. Hemska värld!



Vad är det för människor som skaffar djur, men ändå inte bryr sig om dem?! Åh vad arg jag blir.

2011-06-30 @ 18:05:28
URL: http://damnedbyaburied.blogg.se/
Postat av: Mirka

Fy för sådana människor. Man lämnar varken barn eller hundar i skållheta bilar. De borde själv få sitta i en bastu bakom lås och bom en stund för att se hur det känns. Vilken tur att hunden klarade sig, dock borde den ju blivit omhändertagen kan man tycka.

2011-06-30 @ 18:38:38
URL: http://mirkasminnen.blogg.se/
Postat av: Jenny

Fy vad arg och ledsen jag blir när jag hör sånt här. Att människor är så korkade/elaka eller vad det nu beror på, dålig koll osv. FY!!! Jag har aldrig förstått mig på sådanna människor, och kommer aldrig göra. Känslokalla och idioter!! ahhh!! fy! Stackars vovve.

2011-06-30 @ 19:18:33
URL: http://jeennyyss.blogg.se/
Postat av: CAROFLINA.SE ♥ ♥ ♥

Kriminologen hoppar in. Du har rätt enligt brottsbalken att slå in ett fönster på en bil om du bedömer att ett djurs liv är i fara. Står i någon paragraf om nödvärn och du kan alltså inte bli straffad. Så nästa gång Malin, slå in fönstret (och passa på att repa lacken riktigt jävla ordentligt!)...

2011-06-30 @ 21:11:01
URL: http://caroflina.se
Postat av: Malin svarar

Caroflina: Haha...ja det ska jag göra då! Mååånga repor!!! Konstigt att polisen inte hade koll på detta, när så många andra (och kriminologen som har koll på läget)som inte är poliser (vad jag vet) kan det...haha! ILLA! Då tror jag inte de hade tvekat på att slå in rutan...

2011-06-30 @ 21:40:18
URL: http://carlssonkarlsson.blogg.se/
Postat av: Linda

Stackars hund!

Vissa människor ska inte ha hund.

Vilken tur att den klarade sig.

2011-06-30 @ 21:49:25
URL: http://spoileddog.blogg.se/
Postat av: Hanna - Whiterainbow

Huvva, håller med! de borde göras test på VEM som får ha hund.. Sen alla som köper dobberman och liknande och inte klarar av att uppfostra dem så de blir aggressiva är ju inte heller så kul..

2011-06-30 @ 23:06:56
URL: http://whiterainbow.se
Postat av: Fia

jag mår illa när jag läser att människor kan vara sä jädrans korkade! Min hund är som min bebis1 (fast vissa lämnar ju till och med sina bebisar i kokheta bilar) men bra att veta att det ändå är ok at slå in rutan!

2011-07-01 @ 07:32:12
URL: http://www.petitefia.blogspot.com
Postat av: Kajsa

Usch och fy för sånt, tyvärr nog ganska vanligt.

Min mamma va på Eko igår eftermiddag och där hade samma sak hänt. Många gick in och bad personalen ropa efter ägaren som efter många rop kom. Då va han irriterad över att folk va irriterad på honom.....men hallå!! Det är ju du som gjort fel.



2011-07-01 @ 09:10:02
URL: http://parlugglan.blogg.se/
Postat av: Carina

Man skulle ha satt in dem i bilen och så fick de sitta där i flera timmar och se hur skönt det är! Det är ju livsfarligt, blir ju nästan fyra gånger varmare mitt på dagen inne i bilen. Man borde få slå sönder rutan och plocka ut hunden, stackar den :(

2011-07-01 @ 13:40:23
URL: http://carinaduvefjord.blogg.se/
Postat av: Sanni

Usch sådanan människor skulle man bara vilja..... !!! Idioter helt enkelt!!

2011-07-02 @ 20:16:44
URL: http://sannisbella.blogg.se/
Postat av: Karin

Här är en bra länk

http://www.hittadjur.se/index.php?page=dbcontent&contentId=cartemp

2011-07-02 @ 23:18:30
Postat av: ullie

åh va tvungen att skriva här me.. grrr så arg man blir tänker de ine alls????? djurplågare

De borde inte ha några djur.. ja bättre hade han fåt hos dej o dina telingar

2011-07-04 @ 11:30:45
URL: http://weberskold.blogg.se/
Postat av: Mallan

Men va fasen! Vilka idioter det finns! Vissa ska definitivt inte ha djur överhuvudtaget. Såg en dag jag oxå när jag jobbade att det var en stackars hund (modell större) som satt i en bil & inga fönster öppna... hade god lust att knäcka rutan! När jag kom tillbaka efter en stund var bilen borta... tur det för den hundägaren!

2011-07-08 @ 23:50:05
URL: http://mallans1.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide